Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ: ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Νίκος Θεοδωρόπουλος - Πολιτικές Θέσεις

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η διαχείριση της ενέργειας πρέπει να είναι κρατική και να παρέχεται αν όχι δωρεάν, χωρίς φόρους!
Η ενέργεια είναι το μέσον για την παραγωγή, την όποια παραγωγή!
Θα ξεκινήσω με ένα παράδειγμα:
Σκεφτείτε έναν αθλητή που καλείται να τρέξει 100άρι. Αν στην εκκίνηση τον φορτώσεις με ένα παλτό, κράνος, σακίδιο, αρβύλες κλπ, είναι αδύνατον να φέρει καλό χρόνο και βέβαια είναι αδύνατο να κερδίσει την κούρσα από τους άλλους συναθλητές του που τρέχουν με αθλητική περιβολή. Πάντα θα είναι μία μίζερη συμμετοχή.
Αν όμως στην εκκίνηση τον αφήσεις ελεύθερο από τα φορολογικά βάρη και έρθεις στο τέλος να φορολογήσεις τη δόξα του, τότε τα έσοδα σου σαν κράτος θα είναι πολλαπλάσια από αυτά που θα έπαιρνες στην εκκίνηση.
Η δόξα, είναι το τελικό παραγόμενο προϊόν και αυτό πρέπει να φορολογηθεί!
Έτσι και η ενέργεια. Είναι η εκκίνηση των πάντων. Φθηνό ρεύμα στις βιομηχανίες, φθηνή βενζίνη, πετρέλαιο στα οχήματα και στις μεταφορές με μηδενικούς φόρους! Η φορολογία, στο τέλος! Στο τελικό προϊόν, γιατί τότε τα έσοδα του κράτους θα είναι πολλαπλάσια.
Επίσης αυτό το τρελό πράγμα στις πόλεις να υπάρχει σε κάθε πολυκατοικία μία αυτόνομη μονάδα παραγωγής θερμικής ενάργειας, και εννοώ τους καυστήρες για τη θέρμανση, πρέπει να σταματήσει με αλλαγή πολιτικής
Στην ουσία ο καυστήρας που ρυπαίνει κιόλας δεν κάνει κάτι άλλο από το να ζεσταίνει ένα καζάνι νερό. Αυτό εύκολα θα μπορούσε να γίνει αν αντί για όλο αυτό τον εξοπλισμό, λέβητας-καζάνι, καυστήρας, δεξαμενή, υπήρχε ένα ρολόι της ΔΕΗ με μία παροχή, και ένας θερμοσίφωνας! Κατ' αρχήν τα εκατομμύρια λίτρα πετρελαίου που δαπανούν οι πολυκατοικίες αυτόνομα, για να παράξουν θερμική ενέργεια, τα μισά αν τα έπαιρνε η ΔΕΗ, θα μπορούσε να επιστρέψει την ίδια ενέργεια "καθαρή" σε κάθε πολυκατοικία! Και επειδή είμαστε μία ηλιόλουστη χώρα, το νερό που θα έπρεπε να ζεστάνουμε με το ρεύμα θα το είχαμε δωρεάν προζεσταμένο, με ένα πάνελ ηλιακό στην ταράτσα!
Άρα η διαχείριση της ενέργειας θα πρέπει να ξαναγίνει από μηδενική βάση

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει ο σχολιαστής. Το συγκεκριμένο θέμα είναι σοβαρό, και προσφέρεται μόνο για εποικοδομητικό διάλογο, σχόλια και προτάσεις.