Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ: ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Νίκος Θεοδωρόπουλος - Πολιτικές Θέσεις

ΥΓΕΙΑ

Το μεγαλύτερο ίσως κοινωνικό αγαθό στον πολίτη είναι η πρόσβαση στους τομείς της υγείας. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, η κοινή αίσθηση στον απλό κόσμο είναι ότι αν δεν έχεις λεφτά, ασφαλισμένος ή ανασφάλιστος, και χρειαστείς σοβαρή νοσηλεία, πέθανες!
Οι παροχές υγείας είναι πολιτισμός, και ο ελληνικός λαός δικαιούται να απολαμβάνει υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες.
Ο ασφαλιστικός κουβάς και η απαγορευτική πρόσβαση των λειτουργών υγείας σε αθέμιτες ιδιοτελής μεθόδους, είναι οι δύο παράγοντες που καθορίζουν τις ιατρικές υπηρεσίες.
Με το Σχέδιο Συναλλαγή εκπληρώνονται οι προϋποθέσεις αυτές και μπαίνει τάξη στα κονδύλια υγείας. Δεν υπάρχουν πλέον ιδιοτελείς αναθέσεις, εξωπραγματικές προμήθειες, και επιπλέον κόστη για τον ασθενή, γιατί πολύ απλά αυτό δεν το επιτρέπει το Σχέδιο Συναλλαγή
Κλείνουν όλες οι "μαύρες τρύπες" και ο ασφαλιστικός κουβάς θα είναι ικανός πλέον να επιστρέφει στον πολίτη υψηλού επιπέδου παροχές υγείας.
Αυτό δεν είναι καθόλου ουτοπικό, όπως ίσως νομίσουν κάποιοι. Αρκεί να διαβάσουν το Σχέδιο Συναλλαγή και απλά να παραλληλίζουν τις μεθόδους που υπάρχουν τώρα με τις νέες που προτείνει το σχέδιο. Τα συμπεράσματα εξάγονται πάρα πολύ εύκολα....

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει ο σχολιαστής. Το συγκεκριμένο θέμα είναι σοβαρό, και προσφέρεται μόνο για εποικοδομητικό διάλογο, σχόλια και προτάσεις.